Et paradis for friluftsmænd

Tolne camping ligger i Vendsyssel, mellem Frederikshavn og Hjørring. Campingpladsen er omgivet af smuk natur, herunder Tolne Skov (Danmarks nordligste bøgeskov). Denne skov har flere vandre- og cykelruter og er rig på bær og svampe, som du kan plukke.

Tolne Camping ligger i det nordlige Danmark, og der er flere strande omkring campingpladsen. Der er også mange udflugter for hele familien, f.eks. et oceanarium, en zoologisk have eller en forlystelsespark. Du kan også opleve historien i en af de omkringliggende landsbyer, shoppe eller drikke en kop kaffe/specialøl på en café.

Strande

Campingpladsen Tolne er omgivet af flere strande. Fra campingpladsen er der kun 14 km til den nærmeste strand i Jerup. På denne strand kan du nyde en smuk solopgang. Der er også ca. 20 km fra campingpladsen til strandene i Tversted og Frederikshavn.

Tversted strand har høje klitter, fint sand og en betagende solnedgang.

Palmestranden i Frederikshavn har lavt og børnevenligt vand. Lidt længere væk, ca. 26 km i nordlig retning, ligger Skagen strand. Via den lange, hvide strand kan du gå til spidsen af Danmark og se det nordlige og østlige hav mødes her.

Cykling

Også for en cykelferie skal du tage til Tolne Camping! Gennem Tolne Skov kan du finde ruterne hærvejsruten eller Tolneruten. Desuden er der i Vendyssel flere (lange) panaorama-cykelruter, der fører dig til smukke steder. Tolne er et cykelparadis for både fritidscyklister, mountainbikere og cyklister.

Vandreture

Tolne Camping er omgivet af den smukke Tolne Skov. Denne skov har et rigt fugleliv og er levested for rådyr og ræve. I skoven er der en pavillon, hvorfra du kan følge tre ruter gennem skoven forbi gravhøje og andre historiske monumenter. Fra Bålhøje (gravhøjene) har du en enestående udsigt over landskabet til Frederikshavn og hele vejen til Læsø. Og fra bakkerne Tolne Bakker kan du nyde en vidunderlig udsigt over Skagen Odde og den løbende klit Råbjerg Mille.

Mountainbiking

I umiddelbar nærhed af campingpladsen er der en række officielle mountainbikeruter. Her kan du køre på smukke ruter gennem naturen, gennem skoven, langs klitterne og stranden. Ruterne har forskellige distancer og er mulige for både begyndere og avancerede mountainbikere. Vi viser dig gerne, hvilke mountainbikeruter der ligger tæt på campingpladsen.

Perfekt til børn

Tolne Camping er omgivet af aktiviteter og udflugter for børnene. Du kan f.eks. tage til Eagle World-reservatet i Tuen. Her demonstreres de skandinaviske rovfugles jagtteknikker.

I Ålbæk finder du Farm Fun, en stor aktivitetspark i smukke omgivelser med forskellige dyr og attraktioner for store og små. Det største akvarium i Nordeuropa ligger i Hirthals. Et stort oceanarium med mange pædagogiske og interaktive attraktioner for børn. Lidt længere væk kan du besøge Fårup Sommerland, som er en sjov forlystelsespark for hele familien. Aalborg Zoo er også en stor oplevelse for børn.

Tæt på hjemmet, i Mosbjerg, ligger Uggerby Å, hvor du kan fiske eller sejle i kano.

Landsbyer i området

Tolne Camping er centralt beliggende, så større landsbyer/byer er inden for rækkevidde. I Frederikshavn finder du butikker, restauranter, museer og det smukke naturreservat Bangsbo med dyrepark og botanisk have. Herfra kan du også tage på en dagstur til den smukke ø Læsø. Du kan også besøge Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile i Bunken. I Hirtshals finder du den tyske befæstning Bunkermuseet. Danmarks nordligste by er det charmerende Skagen. Her finder du også Bolcheriet, en gammeldags slikfabrik, hvor de viser dig, hvordan slik bliver lavet fra bunden.